Edusex

Contraceptie | Educatie | Acces si Alegere in Planificare Familiala

Transformarile prin care corpul trece in perioada copilariei si adolescentei poate avea impact puternic asupra adultului in dezvoltare. Este nevoie de un mediu prietenos de familiarizare cu aceste modificari atat dpdv social cat si familial.

In perioada adolescentei ne familiarizam cu schimbarile din corp, de unde vine acest vartej hormonal care provoaca disconfot psihic si schimbari la nivel fizic. Sexualitatea in perioada infantila are la baza functii alimentare si excretorii si nu cele de reproducere precum sexualitatea adultului.

In functie de familia si mediul in care copilul se dezvolta in adult, acesta va beneficia de informatii asupra corpului sau si a functiilor indeplinite de fiecare organ in parte sau va cauta din curiozitate informatii pe internet, la  prieteni si alte surse din care nu va obtine informatii valide.

Manifesta curiozitate fata de tot ce se intampla in jurul sau, aici incluzand si corpul propriu. Recomandam ca in functie de varsta aceasta curiozitate sa primeasca raspunsul corespunzator etapei de dezvoltare in care se afla copilul. Pot exista intrebari de genul: “cum se fac bebelusii , “tu faci pipi ca mine”, “vreau sa fac si eu
pipi din picioare asa cum face fratele meu”; mai tarziu in perioada de pubertate este important sa li se explice rolul menstruatiei, ce se intampla, cum si cand pentru a deveni mai tarziu adulti constienti de corpul si functiile lui; de mici este important sa li se spuna ca nu are nimeni voie sa ii atinga mai ales in zone intime.

Lipsa de informatii despre aceste subiecte pot duce la comportamente naïve, la sarcini nedorite, la abuzuri sexuale si conduce catre dezvoltarea unor adulti rusinati de corpul lor.

De ce EDUSEX? Pentru ca educatia sexuala te invata sa ai grija de TINE! Pentru ca Educatia Sexuala te invata sa ai grija de PARTENERUL TAU! Pentru ca te invata sa ai grija de VIITORUL TAU!

Statisticile par doar date reci, dar daca ajunge sa fie vorba despre tine sau despre copilul tau, ai vedea ca lipsa infrmatiei poate produce consecinte nedorite pe termen lung. Curiozitatea e fireasca la varsta adolescentei. De aici se naste nevoie de a fi informat despre corpul tau, despre schimbarile specifice varstei, fizice sau psihologice, despre posibilele consecinte medicale, despre boli cu transmitere sexuala si posibilitati de preventie, despre sarcini neplanificate si contraceptie, despre tot ceea ce ai nevoie sa stii pentru a deveni un adult educat responsabil si sanatos.

Te asteptam sa intri in contact cu specialistii nostri, sa identifici varianta cea mai potrivita pentru tine