Clinica Marie Stopes Romania asigura intreruperile de sarcina intr-un mediu sigur, curat, cu protocoale internationale deoarece ne dorim pentru pacientele noastre cele mai bune servicii medicale pentru aceasta interventie intr-un moment delicat din viata lor. Pentru procedura de Intrerupere de sarcina/avort la cerere clinica noastra va pune la dispozitie urmatoarele optiuni:

1. Avort medicamentos – Intrerupere de sarcina prin tratament medicamentos: PRET: 750 RON*Contine: Procedura de intrerupere de sarcina, ecografia de depistare sarcina, medicatie

2. Avort prin aspiratie – Intrerupere de sarcina prin aspiratie: PRET: 1100 RON*Contine :Consult de specialitate-anamneza, Ecografie depistare sarcina, Procedura de intrerupere de sarcina, consiliere suport psiho-emotional (durata sedintei de consiliere este intre 15min si  30min inaintea procedurii)

**Pretul afisat mai sus (1,2) este PRETUL FINAL pentru procedura de intrerupere de sarcina. In sprijinul dvs., Marie Stopes International Romania ofera in cadrul clinicii sale o gama larga de analize medicale de laborator care va vor ajuta sa beneficiati de un screening corect si complet inainte si dupa intreruperea de sarcina.

In cadrul Marie Stopes Romania exista doua optiuni de intrerupere

√  Intrerupere prin tratament medicamentos (administrare de Mifepristone si prostaglandina)

√  Intrerupere de sarcina prin aspiratie

Ce este intreruperea de sarcina prin tratament medicamentos? Este o metodă de a intrerupe o sarcina folosind medicatie în loc de o procedură chirurgicală prin aspiratie. Cea mai utilizata formula pentru avortul medical este combinatia Mifepristone + Misoprostol.

Cum se va realiza intreruperea sarcinii prin tratamentul medicamentos? Protocolul este urmatorul:

PAS 1: Prima consultatie la clinica: Medicul nostru va realiza un consult prin care va stabili starea de sanatate a femeii (fizica si psihica).  Acest consult presupune in general o consultatie cu medicul ginecolog si o  ecografie pentru a confirma varsta exacta a sarcinii – pentru avort medicamentos aceasta trebuie sa fie mai mica de 7 saptamani, si pentru a avea siguranta ca nu este vorba de o sarcina extrauterina. Dupa ce pacienta a inteles toate informatiile oferite de catre medic referitor la intreruperea sarcinii prin tratament medicamentos inclusiv contraindicatiile si este de acord in a continua cu procedura, medicul ii va administra in cadrul clinicii pastilele de Mifepristone.

Recomandare! Medicii nostri recomanda pacientelor ca inainte de intreruperea sarcinii prin tratament medicamentos sa manance si sa bea lichide in mod normal (cu exceptia sucului de grapefruit). Acesta procedura nu presupune aceleasi restricii ca pentru o intrerupere de sarcina pe cale chirurgicala/aspiratie cand pacientele nu trebuie sa manance si sa bea lichide inaintea interventiei. In cadrul consultatiei la clinica, pacientelor li se explica cum trebuie administrat prostaglandina.

Dupa administrarea Mifepristone la clinica, pacienta trebuie sa se astepte la o sangerare, al carei debut si cantitate difera, de la caz la caz. In unele situatii pot surveni sangerari mai mari, egale sau mai mici, comparativ cu sangerarile menstruale. Exista de asemenea posibilitatea sa nu apara nicio sangerare, pana in momentul administrarii prostaglandinei.

NOTA: Pacientele vor avea in permanenta un numar de telefon de la clinica pentru contact in cazul in care au nevoie de asistenta sau informatii suplimentare. Asistentele noastre medicale de specialitate sunt 24h la dispozitia pacientelor care efectueaza un avort in clinica noastra.

PAS 2: Administrarea prostaglandina : Inca de la prima consultatie din clinica, pacienta afla cum si cand trebuie administrat prostaglandina- pastile, la o ora indicata de medic, intre 24-48 h de la administrarea Mifepristone. La 2-3 ore dupa ora indicata de medic in cadrul consultatiei, pacientele vor fi apelate telefonic de una din asistentele de specialitate ale clinicii pentru a se asigura de administrarea prostaglandinei si pentru a verifica starea lor de sanatate. La un interval de timp dupa administrarea orala a tabletelor – uneori chiar dupa 20 minute, pot surveni contractii si/sau sangerari iar dupa administrarea lui, in interval de 2-8 ore majoritatea femeilor pierd sarcina.  Contractiile, sub forma de crampe, pot creste si descreste in intensitate, timp in care embrionul este eliminat. Fiind foarte mic, de multe ori trece neobservat.

Foarte important! Pacienta este obligata ca in termen de cel mult 48 de ore de la administrarea Mifepristone sa anunte medicul daca avortul a avut loc.

Recomandare! Medicii nostri recomanda clientelor sa ramana acasa dupa administrarea prostaglandinei, la caldura. Dupa caz si administrarea unui antialgic(daca intervin dureri).

PAS 3: Consultatia post intrerupere de sarcina. A doua consultatie la clinica in a 2-a sau a 3-a zi dupa pierderea sarcinii se va face un examen ecografic. A treia consultatie la clinica: La 2 saptamani urmeaza un nou examen ecografic in urma caruia medicul se asigura ca procesul de intrerupere al sarcinii este complet

Q & A

O sa ma doara? Dupa administrarea Misoprostolului se recomanda repaus la pat, caldura si in cazul in care intervin dureri administrarea unui antialgic, pot exista comparabile cu cele menstruale

Cat timp trebuie sa raman in clinica? Nu trebuie sa ramaneti in clinica decat pe durata consultatiei cu medicul ginecolog, a examenului ecografic si a administrarii pastilelor de Mifepristone.

Contraceptie si Planificare Familiala
Ecografie 3D | 4D
Întrerupere de sarcină
Laborator
Consiliere Psihologică Psihoterapie

contactează-ne

Ai nevoie de un specialist? Vrei o informație sau ai nevoie de serviciile unui expert în sănătate reproductivă?

Telefon: 

☏ (021) 330.25.85 |  (021) 330.15.36  |  (021) 330.68.75

Email:  office@mariestopes.ro

Programul clinicii:

Luni – Vineri: 08:00 – 20:00

Sambata: 08:00 – 13:00

Locatie:

Strada Bucur nr.3A, sector 4, Bucuresti

 

Vizitează-ne

Strada Bucur nr 3A sector 4 București

Sună la

(021) 330.25.85 (021) 330.15.36 (021) 330.68.75

Contact

office@mariestopes.ro